2017. júl 28.

"Alwasy look on the bright side of life"

írta: Falusi Élet
"Alwasy look on the bright side of life"

Ebben Briannek 100%-ban igazat is adok. Olyannyira, hogy minden ismeretlen férfit addig, amíg meg nem tudom a becsületes nevét csak Brianként emlegetek, ezzel is tisztelegve nagysága előtt...

Hétfőn ismét 60 állattal könnyebbek lettünk, nem kis harc árán. Az a bizonyos egyetlen vágóhíd már többször elutasított, amíg egy szűnni nem akaró megérzés arra késztetett, hogy újra hívjam fel és ajánljam fel, hogy a szállítást megoldom én. Azt gondoltam, kerül, amibe kerül, csak jól járhatunk, ha "elviszik".  A válasz őszintén meglepett. Közölte, 4 nap múlva jön ő, a saját járművével. Lehet, hogy nem illik, de nem érdekel, nagyon, de nagyon elégedett vagyok magammal. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy valaha, hajnali 4-kor disznókat kergetek a tehénistállóban öt másik férfi társaságában, erre egy év alatt eljutottam oda magamtól, hogy 60 megtermett zsírtömeget ráerőszakoltam valakire, akit még csak nem is ismerek.

Még a kisfiam is kivette a részét a kemény munkából a mérlegelés, krotáliázás, másik telepre szállítás napján. Ő kezelte az utánfutón a vascsövet, hogy ne tudjanak leszökni a zsiványok.

img_6459.JPG

Mindezt a tűző napon uzsonna (csak kiugrunk egy kicsit) és víz nélkül.

Ezek után úgy döntöttem, jöhet a jól megérdemelt kiszakadás a mindennapok darálójából, mindegy, hová. Mentünk a Városba a gyerekekkel, mentünk libegőzni, játszani, felszabadulni.

img_6470.JPG

Sőt, kisebb "csodákat" látni:

img_6478.JPG

A szára és a feje is összenőtt. Madarasteszkósgazdaságos. Nem én vettem, én csak szemtelenül lefotóztam. Persze nem látta a leendő tulajdonos.
Bevallom, nem hiányzott semmi a faluból. Pedig voltak itt érdekes dolgok, mint a permetező:

img_6438.JPG

A beinduló fesztiválszezON:

img_6433.JPG

Vagy a nagy igazságok:

img_6421_masolata.JPG

De legalább zöldségekkel feltankolva mentünk a Városba, a Szülővárosomba, mert itt beindult a zöldségturkáló. Mások kidobják, mi átválogatjuk és hazavisszük. Gyönyörű, egészséges, ízletes zöldségek repülnek az állatok elé, én pedig kicsit sem tartom cikinek, hogy mentem, ami menthető. Egy hétig cukkinit ettünk cukkinivel, de olyan jó is volt. Főleg, hogy nagyon szeretem.
Sajnos rossz időt vittünk magunkkal, de nagy szerencsénk volt, mert sem a libegőn, sem a játékparkban nem fáztunk és még csak nem is áztunk. Pedig akkora felhőszakadások voltak, hogy bokáig ért a víz egyik nap, amíg a bolttól eljutottunk a kocsiig.
Nemrég találtunk itt egy csodás kis helyet, ami nem zsúfolt és azóta gyakorlatilag minden nap ott lazulunk le a forró, munkás nap után.

img_6443.JPG

Nagyon szeretek élő vízben úszni, így akkora ajándék ez most nekem, hogy győzök érte hálás lenni.

Szóval elhúztunk hármasban pár napra és nagyon jól tettük. Kivételes alkalom, hogy Édesanyámat a napján tudtam felköszönteni, ráadásul ott is belefutottam egy gyöngyszembe:

img_6489.JPG

Szerintem ott lehetett a buli bejárata...

Szólj hozzá