2018. máj 17.

A kitérdelt melegítő nem, de a gumicsizma ciki az iskolában

írta: Falusi Élet
A kitérdelt melegítő nem, de a gumicsizma ciki az iskolában

Legalábbis brit tudósok ezt bizonyították be tegnap reggel a helyi általános iskolában.

Tegnap előtt akkora zuhé kapta el a gyerekeket ebédre menet, hogy hiába az esőkabát, a fiam és még legalább egy kislány úgy elázott, ahogy azt ilyenkor illik. Nadrág, cipő, zokni, minden. Annak ellenére, hogy még csak elsősök, volt annyi eszük, hogy gyorsan átöltöztek tornaruhába/cipőbe, a vizes holmijaikat pedig  radiátorra tették. A kislány nagy büszkén mutatta is, amikor mentem a fiamért, hogy milyen ügyesek voltak. Tényleg azok voltak, büszke voltam rájuk és örültem, hogy ilyen életrevalóak. A fiam nem kicsit szemrehányóan vetette oda, hogy ő megmondta reggel, hogy gumicsizmába kellene jönni. Valóban, én voltam az, aki húzta a száját, hogy azért iskolába nem kellene.

Másnap reggel a gyerekemnek már több esze volt, nem konzultált velem erről, hanem egyből csizmát húzott a lányommal együtt. Nekem végül is mindegy, a fő, hogy ne ázzon át. Az iskolába érve viszont legnagyobb döbbenetemre, az osztálytársai közül páran kinevették: hát, te meg miben jöttél???? Szerencsére a fiam sziklaszilárd, mindössze annyit mondott: mégis miben jöttem volna ilyen esőben? Azzal a téma le is volt zárva.
Egy anyuka kicsit furán megjegyezte, nekik nincs gumicsizmájuk, azt gondolta, nekik ilyesmire nincs szükségük.

Úgy éreztem, ez most ciki, hogy nekem van. Mert ugye nekünk földjeink, állataink vannak (mint még kb másik legalább száz embernek), ami ezek szerint fúj, koszos, büdös. El is fogadnám, ha nem egy olyan településen lennénk, ahol három csepp esőtől térdig süpped az ember az iszapban. Ragacsos, masszív sár van mindenütt, főleg most, hogy csatornáznak. Minden cipőm tönkre ment volna már, ha időnként nem tehermentesíteném őket bakanccsal vagy csizmával.

Mindeközben a gyerekek nagy része melegítőben jár iskolába. Miután alapvetően másként játszanak, mint városon (szerencsére), szerintem jóval többet csúsznak-másznak, esnek-kelnek, már beláttam, hogy praktikus. Igaz, a fiam nem hord melegítőt, de a lányom az oviba véletlenül sem a legszebb ruháit veszi fel. Főleg, miután valami beazonosíthatatlan fekete rettenet az összes nadrágját befogta. Szóltam, ne is várjanak más ruhát addig, amíg azokat ki nem növi.

Na, de akkor miért is ciki a gumicsizma?

Szólj hozzá