2018. okt 07.

Kirándultunk vasárnap

írta: Falusi Élet
Kirándultunk vasárnap

A fiam mindig mondogatja, hogy úgy szereti az erdőket. Gyakran kérdezi is, hogy mikor megyünk erdőbe kirándulni. Miután az elmúlt hetekben igen besűrűsödött a munka, hétvégén nem vagyok hajlandó dolgozni az egész heti loholás és stressz után. A főzés és a házi munka ebbe nem számít be, az számomra kikapcsolódás. Tegnap délutánra terveztük, de mivel a férjemék dolgoztak, így ma délelőtt mondtam, hogy akkor irány az erdő. Méghozzá a sajátunk, ha már egyszer van. Ki a tanyába, át a legelőn, majd be a "rengetegbe".

Gyerekkoromban hatalmas sétákat tettünk legelőkön át a kutyáinkkal. (Holt fáradtan értünk haza a Kacsamesékre, hogy frissen pirított napraforgómagot rágcsálva izguljak Con Madigan kalandjain. Meg, hogy egyáltalán megy tévé, amit hétköznap nem igazán néztünk. ) Még a villanypásztort is meg mertem fogni, most bezzeg néha át sem merek lépni a két szalag között, hanem inkább átgurulok alatta. De a legelő az számomra még mindig ugyanolyan szép, tényleg vetekszik a víz nyújtotta élményekkel. Az lenne a legjobb, ha a tanya mellett kezdődne a tó...

img_8134.JPG

img_8135.JPG

Az erdő ugyan nem rengeteg, valójában egy kis tölgyes, de így, a vasárnapi ebéd előtt sétálni egyet arra, benne, tökéletes.

img_8136.JPG

img_8137.JPG

Olyan igazi, napos, friss, őszi nap volt ez a mai.

Délután átugrottunk Anyósomékhoz is. A földeken szoktunk jó időben átvágni, mert legalább fél órával rövidebb az út. És hát szebb is:

img_8142.JPG

img_8143.JPG

Legalábbis nekem szebb, na meg színesebb. Nem vagyok fotós, gépem sincs hozzá, így nem adják vissza a képek teljesen azt a vakító színkavalkádot, amit ilyenkor győzök egyébként befogadni.

img_8144.JPG

De a föld látványa, illata is olyan jó és megnyugtató tud lenni.

img_8145.JPG

Itt pedig a fa koronája mellett közvetlenül (jobbra) egy kis bogárfelhőt sikerült elkapni. Fizikailag is, mert mire közelebb értem, lejjebb ereszkedtek és úgy kopogtak a szélvédőn, mintha autópályán lennénk, pedig itt 40 km/h a max, ráadásul az már durva száguldás. Szerencsére a forgalom ma nem volt túl erős...

Szólj hozzá

falu erdő falusiélet