2020. sze 05.

Amikor nemcsak a nadrágot, hanem az alsógatyát is asszony hordja

írta: Falusi Élet
Amikor nemcsak a nadrágot, hanem az alsógatyát is asszony hordja

Ugye, mindenkinek megvan az a kép, amikor az asszony beviharzik a kocsmába, és hazaparancsolja az urát. Hihihi-hahaha, jaj, de vicces, pedig kicsit sem az. Simán megalázó. Ezek az asszonyok azok, akik elveszik a férjeik fizetését, és zsebpénzt adnak nekik. Mások előtt rájuk szólnak, meghazudtolják, megalázzák őket. Már csak, hogy tudják, hol a helyük. Ezek azok a férfiak, akik csak álmodnak arról, hogy a barátaikkal töltsenek egy hétvégét, ne adj' Isten, egy egész hetet. Egy kellemes esti beszélgetésre is csak engedéllyel mehetnek, és adott időre haza kell menni. Ha nem, akkor jön a fentebb említett jelenet, némi "azonnal takarodjál haza" rikácsolással megfűszerezve.

Ha a férj rossz fát tesz a tűzre, akkor pedig jön a jól bevált büntetés: a szex megvonás. Mert ugye, a szex az nem két ember kölcsönös vágyain alapul, hanem az egy jutifali. Ügyes voltál: kapsz. Rossz voltál: hat hétig nem kapsz.
Az, hogy a feleségnek miért nem hiányzik hat hétig, az felvet néhány újabb kérdést, de az most mellékes. A férj, miután szobafogságban van, és amúgy is reggeltől estig hallgatja a szidalmazást, alig várja, hogy leteljen a hat hét, és övé lehessen végre a feltehetőleg odaadó, szenvedélyes anyu.
Vajon anyu olyankor mire gondolhat? Férfiasnak, és kívánatosnak látja azt az aput, aki hat hétig a sarokban szűkölt a jutalom falatért?

Falun valahogy kevésbé türtőztetik magukat az ilyen feleségek, na meg anyák. Teljesen természetesen zaklatják a férj, vagy a gyerek munkaadóját fizetésemelésért, kímélőbb munkáért, bármiért. Ha olyanjuk van, az utcán rohanják le az embert azzal, hogy mi az, hogy elfogyott a kávé a munkahelyen, és apunak otthon kellett innia; az ő fia sokkal ügyesebben tesz tönkre mindent, ami a kezébe akad, mint a másik léhűtő; miért mindig az ő férjének kell a legnehezebb munkát elvégeznie, csinálja meg valaki más; az ő fiúja ma strandra akar menni, és kész. Senki nem akad fenn azon, hogy két anya egymásnak esik a nyílt utcán a gyerekeik nézeteltérésén. Felnőtt, családos gyerekeik nézeteltérésén.

Vannak tökös anyuk városon is, de ott másként megy ez a játék. Ott visszafogottabb a dolog kifelé. Azt, hogy a zárt ajtók mögött mi zajlik, soha nem akarom megtudni. Itt, a friss levegőn anyu legalább kiadja magából a dühét. Apu persze megszívta, mert olyan kontroll alatt van, hogy még csak el se tud bújni anyu szeme elől, hogy kiengedje magából ő is. Nekik egyetlen esélyük van, pontosabban lenne: ha jönne valaki, aki azt a férfit látná bennük, akire fel lehet nézni. Persze, ennyi, sarokban, nyüszítve eltöltött év után az ember ösztönösen nyújtja a pórázt az összes szembejövő nőnek.

Szólj hozzá