2020. feb 26.

Akkor ez most szag vagy illat?

írta: Falusi Élet
Akkor ez most szag vagy illat?

Ugye milyen jól tud esni, amikor egy zárt, levegőtlen helyiségbe besétál egy dáma vastag, tömény, édes parfümszagot húzva maga után? Igaz, egy pillanatra elvonja az ember figyelmét a hónalj és egyéb testrészek erős illatától, de egy idő után már akkor is szinte fáj.

Pedig mielőtt elindult otthonról, és még a világoskék szemhéjpúder felapplikálása után elővette a parfümös üveget, és jó alaposan befújta a nyakát, haját, csuklóját, azzal a szándékkal tette, hogy minden fej utána forduljon: micsoda dáma szállt le közénk!

 Főleg, miután az ebéd utáni cigaretta és kávé után egy kicsit nikotin szagú maradt mindene. Még szerencse, hogy van rágó, ami ugye mindent elbír, és minden szagot feltuningol egy kicsit. Mentolos nikotin, mentolos fokhagyma, mentolos kávé, mentolos egész nap, mentolos nem volt időm reggel fogat mosni. A mentol egyszerűen mindenhez passzol.

Viszont a testszagra nemcsak a parfüm a gyógyír, hanem az öblítő is. A titok mindössze annyi, hogy jó nagy kupakkal kell odalökni a ruháknak, és olyan intenzív cseresznyevirág, meg pézsma illatú lesz a minden is, hogy az alá aztán lehet vadul izzadni. Az igazán jó öblítő olyan iszonyú erős illatot áraszt, hogy még a parfümöt is elnyomja. Bár az ínyenceknek a parfüm-öblítő keverék biztosíthatja a legnagyobb illatorgiát.

Milyen kár, hogy az illatos spray-k már kimentek a divatból. Azok aztán tudták pedig, hogyan kell a hosszan tartó kondenzcsíkot biztosítani! A testpermet már eggyel barátságosabb megoldás volt, az csak akkor büntetett, ha véletlenül ruhával érintkezett.

Mindegy, a lényeg ugyanaz, nem a problémát kell megszüntetni, hanem a tüneteket elfedni. Olyanok ezek a csodaszerek, mint egy jó alapozó. Ha elég vastagon használjuk, szinte egy új ember kapunk magunk helyett. Csak akkor van ciki, ha a probléma kicsit elhatalmasodik és kilóg a takaró alól.  

 

 

 

 

Szólj hozzá