2020. aug 03.

Nemcsak zene nélkül, de kiegyensúlyozott magánélet nélkül se

írta: Falusi Élet
Nemcsak zene nélkül, de kiegyensúlyozott magánélet nélkül se

A gimi első heteiben megtanulhattam az ének teremben, az akkor ballagó osztály által átalakított, nagybetűs, eredetileg Kodály Zoltán idézetből, hogy "zene nélkül nincsen tejes ember". A hat év alatt be is rögzült, hogy ha nincs muzsika, tej sincs. Az azóta eltelt, még nem egészen húsz év alatt azonban rá kellett jönnöm, hogy a tejes embernek a kiegyensúlyozott magánéletre (amibe igen, a minőségi, pucérkodással eltöltött idő is beleszámít) is szüksége van ahhoz, hogy ne húzza a fejünkbe azt a kannát egy napsütéses, frusztrált hajnalon.

Az elmúlt néhány évem gyakorlatilag arról szólt (és szól még most is), hogy különböző vérmérsékletű, élethelyzetű, titulusú, családi hátterű férfi között lavírozok. Istennek legyen hála, hogy csak férfiak. Nagyon kevés női szereplője van a történetnek, és velük óriási szerencsém van. Mindegyik tökéletesen rendben van, és annyira azért nem fonódik össze a kis életünk, hogy rivalizálni kellene.

Mindig azt hirdettem, hogy nem tudnék már nőkkel együtt dolgozni, milyen jó, hogy nekem csak férfiakkal kell. Igen, ez így rendben is van. Nekem így jó, ám amikor bekattannak, és elkezdődik a hímvessző méregetés, na akkor mindet fejbe tudnám csapni egy formás, kézreálló szívlapáttal.

Ezek a helyzetek akkor durvulnak el csak igazán, amikor a kiskakasnak nincs se alkalmi, se állandó tyúkocskája, és azt a sok felgyülemlett feszültséget nem tudja levezetni. Sőt, ami még rosszabb, az is lehet, hogy van neki, de csak dísznek, vagy esetleg állandó kritikusnak. Akkor nem elég baj, hogy nem tud igazán kiteljesedni, mint kiskakas, de még meg is kapja, hogy semmirevaló, töketlen, ráadásul nem is olyan kívánatos.

A sok frusztrált tarajos persze próbálja valahol máshol megmutatni akkor, hogy ő is kemény legény. Olyan alattomos kis szemtétedések kerekednek ebből általában, hogy ihaj. Az ember lánya meg győzze őket csitítani. Simogathatja mindegyik buksiját, hogy megnyugtassa őket: ő igenis látja bennük a férfi állatot, és természetesen mindegyikük egy lehengerlő, vonzó szexisten. Aztán szépen vissza kell nekik adni a csörgőt, meg kell melegíteni a kakaójukat, majd adni egy nózipuszit. Végül betenni egy nyugtató dalocskát, és mehetnek újra tejet hordani.

Szólj hozzá