2020. sze 15.

Heti két kapálás a testnek és a léleknek

írta: Falusi Élet
Heti két kapálás a testnek és a léleknek

Brit tudósok kiderítették, a karanténban megizmosodott nyelvű magyarok pedig megerősítették, hogy a hosszú élet titka a rendszeres kapálás. A jó háziasszony, az igazi anya, a hű férj, a gondoskodó apa és a szófogadó, jól nevelt gyermek ismérve egyaránt ugyanaz: a rendszeres kapálás.

Az elmúlt hónapok egyik leggyakoribb felszólítása lett a "mennyé' kapálni!". Hiszen ez az a tevékenység, ami igazán embert farag belőlünk. Életre nevel, és alázatra tanít.

Már hetek óta éreztem, hogy valami nincs rendben velem. Valahogy csökken a motiváció, fásult és kedvetlen vagyok. Aztán jött egy isteni sugallat, és megmutatta, mit kell tennem. Igen, azt. Kapálni. Legalább hetente kétszer, minimum 30-50 percet. De mit tehet az, akinek éppen nincs mit? Nos, kérem, el kell menni egy kapáldába. Igaz, fizetni kell érte, de megéri. Hétfőn, illetve szerdán 08:00 órára megyek immáron második hete. Kemény meló, győztem törölgetni a homlokomat közben. Sőt! A tuti hatás érdekében paprika krémet kenek előtte magamra, és neoprén övet is tesznek rám, mielőtt befekszek a kapálógépbe. Ez ilyen lábbal tekerős rotációs kapa bluetooth-szal, hogy közben a saját zenémet tudjam hallgatni a lüktető dobhártyámon át.

Ez tavaszig így lesz, de legalábbis addig, amíg meg nem táltosodom, és le nem dobok legalább egy tízest. Tényleg jó, ajánlom mindenkinek.

Fel a popsikkal, és irány kapálni!

 img_4013.JPG

Szólj hozzá