2021. ápr 26.

A plátói szerelem is ér

írta: Falusi Élet
A plátói szerelem is ér

Sokan alábecsülik a plátói szerelem intézményét, és ezt nagyon rosszul teszik. Mi lenne velünk, ha néha nem zúgnánk kicsit bele a gyerek izmos karate edzőjébe, a sarki étterem sármos tulajdonosába, a jóképű iskolaigazgatóba vagy a vonzó kezelőorvosunk-gyógyszerészünkbe. Időnként még a legjobb kapcsolatokban is előfordul, hogy jól esik valaki másra is rágondolni. Hány izgatott anyukát láttam én a kapuban toporogni a kenyeres fiút várva! Milyen nagy esemény volt kedden és csütörtökön, amikor Ödönke begurult a faluba a kis mozgó boltjával. Borostásan, sármosan, kedvesen mosolyogva minden belőtt frizurájú, kivágott blúzú, kisminkelt, felajzott anyukára.

Azért kedveltem Ödönkét, mert nem esett nehezére közvetlennek, kedvesnek, viccesnek lennie mindenkivel. Jól tudta, hogyan kell ezt viselnie. A karate edzőknek, a sarki étterem tulajdonosának, az iskola igazgatónak és a kezelőorvosa-gyógyszerészének ugyanis nem az a dolga, hogy ténylegesen jegyezzen bennünket, hanem csupán annyi, hogy úgy tegyen. Legyen szép, kívánatos, ha nagyon akar, kicsit hűvös, de azt csak azért, hogy hihessük, minden porcikáját megfeszítve próbálja magát visszafogni. Hadd képzeljük, valójában arra vágyik, hogy szétcsókolja a szánkat, majd megszöktessen egy trópusi szigetre, ahol életünk végéig szeretkezünk a selymes homokban. Senkit se érdekel, hogy homokban szeretkezni lehetetlen (legalábbis meztelenül), mert mindenünk tele lesz vele, és még szét is mar.

Mindig akad azért egy-két olyan Ödönke, aki túlmisztifikálja a sármját. Unott képpel érezteti, hogy ő tökéletesen tisztában van a képességeivel. Minden nő őt akarja, és így bárkit megkaphat. Általában ők a legfrusztráltabbak, a legkevésbé kiegyensúlyozott szexuális élettel. Előszeretettel veszik elő a flegma lemezt, mert azt hiszik, aki jóképű, annak így kell viselkednie. Úgy gondolják, nekik kell vigyázni az elismerő tekintetre vágyó nők erkölcsére.

Kedves jóképű, sármos, vonzó karate edzők, sarki étterem tulajdonosok, iskolaigazgatók, kezelőorvosok-gyógyszerészek! Legyetek szívesek tisztességgel viselni a rátok rótt szerepet. Csak legyetek jóképűek, sármosak, vonzók és nagyon kedvesek. Örüljetek a párás tekinteteknek, amíg kapjátok. Cserébe mi szépen felöltözünk, sminkelünk, karban tartjuk magunkat a kedvetekért, és a hajunkat is megmossuk minden találkozás előtt. Mi legyezgetjük a hiúságotokat, ti pedig a miénket. Ha pedig időnként kicsit jobban belelovaljuk magunkat, nem kell túlreagálni. Az csak egy mozi ott belül, valakinek a fejében, ami időnként ugyan keveredik a valósággal, de alapvetően tökéletesen ártalmatlan.

Szólj hozzá