2019. dec 01.

Csilli-villi laptopot venne a paraszt Pestrűl

írta: Falusi Élet
Csilli-villi laptopot venne a paraszt Pestrűl

Kinéztem egy laptopot, mert az én tíz évesem kezd ellustulni. A márkához hű vagyok, mert ez egy jó márka. D betűvel kezdődik és még három másik betű követi.

Az egyik volt kollégám és kedves barátom segítségével meg is lett a kiszemelt. Kicsi, könnyű gép, tabletté alakítható (utóbbi funkció nem létkérdés, de na, olyan kis csini), billentyűzet is, meg érintő képernyő is. Tuti. 6 év megfeszített munka után gondoltam, megérdemlem. Ráadásul rákaptam az írásra, már női magazinoknál is landolt egy-két írás, gondoltam pláne befektetek magamba.

434 000 Ft-ot fizettem érte. Hű, de szívesen leírnám a cég nevét, de nem lehet. iP... Kft., legyen ennyi elég, hogy ne sértsek személyiségi jogokat.

Izgatottan bontottam ki, alig vártam, és láss csodát, kedves kollégám vicces jóslata, miszerint, ha nem tudom tabletté alakítani, majd simán ketté töröm, bevált. Ugyanis egy olyan gépet kaptam, aminek köze nem volt a megrendelt termékhez, amiről kaptam számlát, és ki is fizettem. Gyorsan hívtam őket, hogy jujj, mi történt. Nem vették fel. Tizedikre sem. Nagyon nehezen ment, hogy e-mailt írjak, mert úgy elszomorodtam, hogy még a gumicsizmát is elfelejtettem felvenni. Írta is a bácsi, hogy ne aggódjak, ők nem ezt rendelték nekem, gyorsan küldjem vissza, nyugodjak meg, mire leszárad a trágya a csizmám sarkáról, itt is lesz az vásárolt masina.

Izgatottan gombolgattam ki-be az otthonkámat, de nem jött az a fránya tablettás laposgép. Hanem jött egy e-mail. "A visszaküldött árut sem javítani, sem cserélni nem tudjuk, jóváírtuk az árát." Anyád. Illetve, micsoda szemtelenség ez fiatalember. Hiszen itt falun ez úgy működik, hogy ha elcsesztem, akkor megoldom és intézem neked azt, amiért fizettél, mindegy, hogyan. De ezek a pöstiek! Jól van, a pénz ott van náluk, ki tudja, mire képesek ezek, gyorsan megrendeltem ugyanazt a masinát, az addigra már 23 400 Ft-tal megemelkedett áron. Gondoltam, rafkós paraszt vagyok én, nem hiába végeztem el azt a közgázt, meg a sok ókájét, móresre tanítom én ezeket, hogy egy masina két áron, meg más hamisságok, de majd akkor, ha már lesz min írogatnom a sok okosságot. Elébb legyen itten nekem, ha már egyszer leszerződtünk. Telt-múlt az idő, semmi hír az új gépről. Garancia Jóska írt két megnyugtató elektronikus levelet, amiben megerősítette az árat, majd azt is, hogy egyszer, ha majd becsomagolják az árut, továbbítják a futárnak. Csalafinta ez a Garancia Jóska, mert konkrétumot ügyesen nem írt.

"A(z) 1499366 rendelésszámon rendelt terméket összekészítés után átadjuk a futárnak, akik 1-3 munkanapon belül kiszállítják Önhöz."

Nem hozták. Leszakadt az összes gomb az otthonkámról az idegtől. Két hete rendeltem, 2019-ben, és nem küldik. Csak a Szent Szénakazal tudja, hogy miért. Cserébe viszont levelezhettem értetlen, tufa, csinovnyikokkal. Szerintem ez ilyen karma. Ha már szeretek írni, írjak! Úgyis megmondta a kezelőorvosagyógyszerésze, hogy ha annyira ráérek, hogy írogassak mindenfélét....

Írtam. A monitorra hányt borsó.

Garancia Jani (Jóskának négyig tartott a szolgálat) megírta, hogy megjött a termék, de ő kicsomagolta, és szerinte ez sem az, úgyhogy mostmá' kopjak le, azt basztassak mást, hogy ilyen, meg olyan csicsás nyavalya kell nekem. Vegyek a bazárban csipogós laptopot műanyagból, vagy lőjek a búcsúban, de a pesti boltokat hagyjam békin. Őtet meg pláne, mert ingyen pornót akart volna nézni, de mindég bejön valami mél tőlem, azt nincs nyugta, pedig a zasszony (csak így mókásan) otthon nem engedi a pornót.

Egyetlen felüdülés az info@i..... válaszai voltak, mert olyan faék leveleket olvashattam, hogy még két idegroham közben is volt tőlük erőm mosolyogni (lehet, ezért vannak ők).

Szomorú vagyok, mert nem volt kedvem rossz rendőrt játszani. Még a linkedinen is megkerestem a tulajt (nyilván pont tett rá, hogy mi fáj a parasztasszonynak). Nincs kedvem a pösti hivatalokhoz. Erre most kénytelen vagyok minden fronton jelenteni. Ahelyett, hogy flittereket varrnék a gumicsimmámra a közelgő ünnepek tiszteletére.

 

Szólj hozzá