2020. jan 29.

Falusi iskola vs falusi iskola

írta: Falusi Élet
Falusi iskola vs falusi iskola

Minden anyuka tökéletesen tisztában van azzal, hogy az iskola egy kurva veszélyes üzem.

Aki szerint nem, az hazudik.

Onnantól kezdve, hogy elsős évnyitó, egy gyomorgörcs, egy horror az egész. Ki fogja terrorizálni? Melyik hülye szülő hülyegyereke fogja bűnbe vinni? Melyiket fogják a tanárok tolni az ő kárára? Ugye?

Volt a falusi iskola. Ahol a gyerekek, mint az állatok ütötték, verték egymást. A szülők is. Meg a szülők a más gyerekét is. Igen, megtörtént, nem túlzok, rózsaszín macinacis anyuka lepofozta a barátnéja kislányát a suliban. Há' ha épp ott került idegállapotba???? Tanítónéni is igen gyorsan ráunt a tanítósdira, így a matekból osztályelső gyerek, területi szinten a 45 pontból 9-et el is ért, mert ők annyit tanultak meg a versenyig. Oké, semmi gond, amúgy is elég volt a mocskos káromkodásból, a "megöllek és eláslak az erdőben"-ből. Ezt tudom hogy idézőjelbe kell tenni, mert különben szerzői jogokat sértenék.

Irány az elit falusi iskola!

Lehet kacagni, hogy mié' olyan va'?

Há' va'.

És örülök is, hogy ide jár a gyerek. Meg a másik is.  Az iskola jó. A tanárok tényleg fantasztikusak. Még az osztályok is.

Ugye az alapvető különbség a világvégi falu iskolája, és a főváros melletti falu iskolája között a módszerben van. Világvégén a megoldás, az erőszak. Lehet itt a természetközeliségről, meg az egyszerűségről áradozni, de nevezzük a nevén: erőszak. Pofon, rúgás, gyomros és a káromkodás.

Az elit iskolában a feszültség levezetése a másik terrorizálásban zajlik. De nem ám ilyen kispályás módon, hogy: "né'má' Edwárdkának milyen béna a filckészlete! Nem is pokémonos!" Hanem egész iskolából kiutálós, kiközösítős, megszégyenítős.

Van egy barátnőm, akivel egyszerre éltük át az iskola nehézségeit. Én a mocskos szájú anyuka elképzelhetetlenül agresszív kisfiát, ő pedig az elit iskola, elit gyermekeinek a horrorfilmbe illő lelki terrorizálását. Még a saját édesanyám is figyelmeztetett: oké, hogy falun elkenik a gyerek száját csak úgy, de az elit iskolában meg a lelki gyilkolás megy. Mélyen, legbelül tudtam én, hogy a fizikai jobb, de az ember ugye sajnálja a kis csimotát.

Rettegve vártam haza minden áldott nap az addigra lelkileg meggyötört gyereket. Soha, senki nem bántotta. Szép lassan, meg is nyugodtam, és a gyerek is, hogy nem mindenhol az erőszak az egyetlen eszköz.

És akkor, múlt hét szerdán beütött, aminek be kellett. Három kisfiú szexklubot üzemeltetett és lebukott. Az ember azt hinné, hogy mindenki gyorsan leül a gyerekkel, hogy hát fiam, mi a szent szar az a szexklub és miért és hogy és hát jesszus. Nem. Neeem. Nem, nem, nem.

Ki a fax#&@@om vette rá a gyereket, hogy szexklubbot akarjon csinálni? Melyik idióta szülő a felelős?????

Kinyírni! Feljelenteni szexuális zaklatásért! Kitaszítani a társadalomból, de előtte nyilvánosan felnégyelni!

- De, apuka, a maga gyereke....

- Az én gyerekem nem! Tűzoltóság, TEK, rendőrség, mentők, gyámügy ide, de azonnal! Valaki belekakált a gyerek bugyijába!!!!!!

- Különben is, tavaly jártam okj-s üzletvezetőire és volt egy fél oldal gyermekvédelem, meg valami jogi katyvasz, a fa@&om emlékszik már, de én tudom, mik a jogaim! Amúgy meg mindegy, most úgy fogok tenni, mintha megnyugodnék és kompromisszum kész lennék. De a lótúrót. Felhergelem a gyereket, hogy mondja azt, a Guszti buzi, azért volt mindez, addig én aláírást gyűjtök az utcában, hogy rúgják ki Gusztikát, de az anyját is küldjék el a munkahelyéről.

És amúgy igen, az iskolában zizgő-buzgó apukák a legveszélyesebbek és a legidegesítőbbek. Mondom, amelyik zizeg-buzog. Aki elhozza, leteszi és megy, azzal nincs baj. De amelyik eljátsza az anyatigrist, arra figyelni kell. Bár néha az is csak egy szerencsétlen.

- Villőke! Mi a baj?

- Jajj, apucikám, az a csúnya Tas nekilökött a szekrénynek, aztán fáj a fejecském!

- Micsdaaaaaaaaa? Aztán milyen büntetést kapott az a pernahajder?

- Há' semmilyet apukám!

- Na, ez már aztán mindennek a teteje! Ezt nem hagyom annyiban! Azonnal mond meg, melyik tanár volt ott, amikor ez történ!

- A Tibi bácsi!

Apuka fejecskéjében lefutott az ellenőrző program. Ja, hát Tibi bá' eléggé ki van pattintva, és a gimiben a fülemnél húzott végig a kosárpályán...

- Jó' van má' Villőke, ne vacakolj annyit, anyád vár!

 Ez is jól benézett valamit:

img_0320.JPG

 

Szólj hozzá

falu általános iskola falusi élet falusi iskola agresszív szülők