2020. már 20.

„Hányok a home office kifejezéstől”

írta: Falusi Élet
„Hányok a home office kifejezéstől”

Mert sokak számára a home office baromira nem azt jelenti, amit a nagy többség elképzel.
A szép, világos, tágas nappaliban üldögélő üde arcú fiatal hölgyet, aki mögött ott a hatalmas üvegajtó, ami a kertre nyílik. Az asztalán van egy vicces feliratú kávésbögre, amit a kis csimotáktól kapott, és egy csokor friss virág, amit a kigyúrt testű apu szedett neki a kertben, a kiadós reggeli szex után.
Apu fehér pulcsiban (ami alól kilóg a lazac színű ing gallérja) ül a hatalmas terasz polyrattan ülőgarnitúráján, feltett lábakkal, kényelmesen. A lábfején természetesen most otthonosan egy kis mamusz van, valami kellemes, pasztell színű. Ő is szemtelenül jóképű.
Az ebédlő asztalnál ül a két kis bájos gyermek szép ruhában, tisztán, illatosan. Messziről látszik rajtuk, hogy kitűnő tanulók és orvos lesz belőlük. Nem ebben az országban természetesen.
A nebulók önállóan, fegyelmezetten tanulnak. Egymással kedvesek, udvariasak, előzékenyek.
Miután Rózsika elkészítette a posztolható képeket, Anyu lesöpri az asztalt remegő dühében, mert látja, hogy Apu már megint lóf...szt se csinál, csak a szeretőjével chatelt. Az egymást véresre karmoló büdös kölyköknek lekever egyet-egyet, majd előveszi Apu dugi piáját és meghúzza, hogy kicsit jobb legyen.

A közeli lakótelepen ezzel párhuzamosan Joli reggel fél hatkor kel, mert amióta otthonról dolgozik, nyolcra el kell készülnie az ebéddel. Telefonos ügyfélszolgálatot végez nyolctól négyig. Szünetekben wc-re viszi a három évest és kérleli az iskolást, hogy ne legózzon, hanem csinálja azokat a rohadt feladatokat.
Négykor megtapossa a fejhallgatót, amiből az egész napos anyázást hallgatta. Az ordító óvodást kiteszi az erkélyre uzsonnázni és sírógörcsöt kap, hogy az iskolás a feladatok egynegyedét csinálta meg. Pontosabban csak kiszínezte azokat az oldalakat, amiken a feladat volt. Hatig nyúzza a már fáradt gyereket, miközben századszorra mondja el az óvodásnak, hogy most nem mennek le a játszóra.
Hétkor hazaér apa is a közszolgálatból, akinek az összes ruháját lehet berakni a mosógépbe, majd felmosni utána az előszobát fertőtlenítővel. Vacsora, fürdetés, mese, majd lehet menni teregetni. A másnapi ruhát a csírátlanítás miatt még át is kell vasalni, mielőtt ágyba zuhanna zakatoló fejjel.

Szólj hozzá