2020. aug 13.

Emberi ürülékkel a zaj ellen

írta: Falusi Élet
Emberi ürülékkel a zaj ellen

Nagyon vacak lehet nyaralóövezetben lakni.

Amikor az előbb elfogyasztottam egy pohár rosé fröccsöt az udvaron, a diófa alatt, és csak hallgattam a csöndet, eszembe jutott, milyen lehet annak, aki a bulinegyedben lakik. Valószínűleg nagyon rossz. Egész évben rettegve várja a "bunkó pestiek" érkezését. Az elmúlt időszakban voltak ők már minden: tetvek, lények, boltok kifosztói, egészségügyi ellátások ellehetetlenítői. Erre most jönnek, és nyaralnak. Ez még csak hagyján. De, ha még fiatalok is, akkor buliznak. Reggelig.

Biztosan megőrülnék én is, és nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy a környékünkön csak állandó lakók vannak, illetve munkások bérelnek szobákat. Ők meg nem szoktak bulizni, főleg nem éjszakába nyúlóan.

És akkor a "kisfiam" erre olyat mesélt, hogy elállt a szavam.

Nyaralóövezetben nyaralt a szomszéd faluban. Bulizott is a barátaival. Reggelig. A szomszéd bácsi pedig a saját, vagy a kedves feleségének az ürülékével bekente a kaput, a kilincset, jó alaposan feltöltötte a zárat, sőt, még a számzáras bicikliláncot is, amit az extra védelmet hivatott biztosítani, aprólékosan bekenegette. A saját, vagy a kedves felesége ürülékével.

Mondom én, hogy ez a vírus a legrosszabbat hozta ki belőlünk. De, akkor is meglepődök, hogy mindig van lejjebb. Sokkal, de sokkal lejjebb. Mennyivel egyszerűbb lett volna rájuk hívni a rendőröket. Az úr valamiért mégis hatékonyabbnak ítélte meg a saját, vagy a kedves felesége ürülékét.
Persze, az is lehet, hogy tudta, az egyik fiatal orvos, és csak szerette volna soron kívül megtudni, hogy van-e valami emésztési zavara neki. Vagy a kedves feleségének.

img_0457.JPG

 

 

Szólj hozzá