2020. aug 23.

Visszaszámlálás

írta: Falusi Élet
Visszaszámlálás

Iskolakezdés...nyaralószezon vége..."hőség"...ikeás szűrő...ahh, megannyi dolog, ami miatt elkezdtük a visszaszámlálást.

Sokan az iskolakezdés miatt kaparják a falat, egészen a másik szobáig, de szerintem a tópart lakosságának a felsóhajtása hangosabb lesz, mint az anyukáké. Végre csak egymás gyerekét akarjuk elcsapni a zebrán, és nem a hülye nagyvárosiak a mieinket. Bőven elég egymással veszekedni a maszk miatt, ne keljen már még a sok külföldivel is, akik meg nem értik, mi bajunk van már megint. Olyan jó lesz egy kis nyugi. Újra több figyelmet kaphatunk a fészbukos kötekedő vadbarmoktól, mert az utóbbi hónapokban elvonták a figyelmüket a szemetüket hátrahagyó, hangosan mulatozó nyaralók. Egymáson vezessük már le végre a frusztrációnkat, ne a szlovák rendszámú autókkal közlekedő, szabálytalanul parkoló honfitársainkon. Ők se figyelnek ránk, mi se rájuk pazaroljuk a drága nyomorunkat!

Nekem pedig annyira megtetszett az a szűrő, hogy muszáj szereznem, főleg, hogy ami van, már mindkettő elég viseltes. Csak ugye, oda meg el kell jutni. Eleve kerülöm az autópályát (vigyázok az éves matricámra, ne kopjon annyira), de ilyenkor meg pláne. Ma ugyan elindultak haza a tömegek, de engem nem vernek át. Tudom, hogy csak elenyésző százalék hagyta abba a nyaralást. Sebaj, pihenjenek, használják ki, de szeptember elsején beveszem az ikeát, az tuti! Vonttal! Egy szűrő elfér a kezemben (a nagy papírtáskában, amibe nyilván belecsúszik még pár nélkülözhetetlen szir-szar, amit az ember a pénztárhoz kóvályogva meglát). Jó, nem, kell a kocsi, mert ruhazsákot is tettem a virtuális bevásárlólistámra.

Hű, tényleg! Pista bácsinak sem kell végre a tenyerébe végeznie a dolgát! Reméljük, talál mást helyette, hogy akár a saját kerítését is újrafesthesse.

Íme a hű társam a hosszú vitorlás túrákon:

1596715901628140.jpg

(Rosé fröccsöt tartott hűvösen a kedvemért...)

 

Szólj hozzá