2021. okt 19.

Cuki mamik vállalkozósdiban

írta: Falusi Élet
Cuki mamik vállalkozósdiban

Kedves Cuki mamik!

Szuper dolog, hogy mertetek nagyot álmodni! Minden elismerésem, hogy nekivágtatok, és meg is valósítottátok azt! Legyetek nagyon büszkék magatokra, hogy ti amellett váltatok vállalkozóvá, hogy közben ellátjátok a babót, szaladtok manócska után, esetleg mindezt úgy, hogy a kis pocaklakó is a szívetek alatt van. Nehogy megsértődjetek, nem csúfolódok, csak kicsúszott.

Szóval csak az tudja, milyen ez az élet, aki benne van. Aki ugyanúgy megtanulta, hogy nincs este, nincs hétvége, legalábbis az első 5-7 évben ugye... Ti tudjátok csak igazán, mi az a stressz. Milyen az, amikor beüt a krach, pont akkor, amikor a gyerek lázas, megy a hasa, és lehányja a kosztümötöket tárgyalás előtt. Apuka ilyenkor nem ér rá, vagy mert ő is veletek vállalkozik, és más, nagyon fontos ügyben lohol az ország másik végébe, vagy mert éjszakás volt, és szarik az egészre. Meg rátok is, hiszen pont ezért akartok önmegvalósítani, hogy otthagyhassátok végre azt a pöcsöt.

Azt is szeretem bennetek, hogy őszinték vagytok. Felvállaljátok, hogy ti gyerek mellett vágtatok bele, és amellett, hogy a kis csimota az első, keményen küzdötök az álmaitokért. Olyan jó, amikor egy-egy vállalkozás mögé láthatok. Szeretem tudni, hogy ki áll a zseniális ötletek mögött. Az is tetszik, amikor egy kicsit beengedtek bennünket, vásárlókat a magánéletetekbe. Tényleg csak egy kicsit. Egy-egy kedves fotó, szösszenet a gyerektől, közös kép apukával (főleg, ha vele közös a buli). 

De.

Ha azt ígéritek a webshopotok ÁSZF-jében, hogy a szállítási idő 2-4 munkanap, akkor az legyen annyi. Ha érkezik egy reklamáció ezzel kapcsolatban, és pontosan tudjátok, hogy rohadtul nincs rá garancia, hogy mikor kapja meg a vackait, mert spórolásiból szar szerződést kötöttetek a postával, legalább tegyetek úgy, mintha nem tudnátok. Ne lihegjétek bele a telefonba, a KÉT HETE várónak, hogy ti most a bölcsiben vagytok a gyerekért, és nem tudtok érdemben segíteni, mert semmi köze annak a szerencsétlennek hozzá. Mi van akkor, ha a vonal végében lévő is épp a bölcsibe rohan, és amiatt szív, mert ti elcukiskodtátok a dolgotokat?

Legyetek cukik, meg "ti is csak emberek", de ha már belefogtatok, akkor csináljátok profi módjára. Ha pedig egy kicsit is bizonytalanok vagytok, akkor kisebb léptékkel haladjatok előre, nem ciki. Arra hivatkozni, hogy azért csesztek el valamit, mert a gyerekért kell a bölcsibe menni, az ciki.

Puszi,

Cukimami egy meglévő, és egy induló vállalkozással

Szólj hozzá