2022. jan 21.

Ön szült ma már, vagy még az önző korszakát éli?

írta: Falusi Élet
Ön szült ma már, vagy még az önző korszakát éli?

B. egyre kedvetlenebbül megy be munkahelyére, ahol rendre azzal zaklatják a kolléganői, hogy mikor lesz már gyereke. B. ezt, érthető módon, igen rosszul viseli. Főleg úgy, hogy hosszútávú tervei között egyáltalán nem szerepel a gyermekvállalás. Sem neki, sem az élettársának. Feltehetőleg ez a közös nevező is hozzájárul a harmonikus párkapcsolatukhoz.

Nem csak Julika és Marika nem érti, hogyan lehetséges ez, de Kincső, Bella, Norina sem. Mert gyerek nélkül nincs értelme az életnek. Úristen, ha lenne annyi millám, ahányszor hallottam már ezt. A gyerek az élet értelme. Pedig, ha "mindössze" annyi, akkor megette a fene. Azért a kolléganők a biztonság kedvéért próbálják B-t megerősíteni abban, hogy nekik is volt ilyen "önző ...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 26.

"Tisztes család vagyunk"

írta: Falusi Élet
"Tisztes család vagyunk"

Az elébb olvastam, hogy:

" Tisztes család vagyunk, nem iszunk, nem dohányzik senki, unoka, gyerekek, nincs válás, családi házak, autók , nincs hitel, mindenki dolgozik,-csak úgy mondom- és jön egy ilyen!"

Ha esetleg itt covid, meg karatén sorozatok (a lányom úgy gyűjti a határozatokat, mintha muszáj lenne), megváltozott életkörülmények között valaki elfelejtené, miről ismerszik meg a tisztes. Ciki, mert ugye eddig simán azt hihettük, hogy a nem iszom, nem dohányzom, nem kefélek félre már elég. Ha! Meg még mit nem! Nincs onoka? Elkummantottuk a családi házat, és nincs jogsink? Ennyi...csúnya bukta, pedig kicsin múlott. 

Csak úgy mondom ...

Mielőtt elfelejtenéd. Az elvált, panelban lakó mindenedet.

Hogy hol olvastam? Az vicces: ...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 21.

A kartondoboz

írta: Falusi Élet
A kartondoboz

A zuhany alatt álldogálva, több, mint egy óra magamra fordított idő után, azon gondolkodtam, hogy pontosan miket is vegyek majd a tartós élelmiszer csomagba. Ismét arra jutottam, hogy én inkább finomságokat küldenék a rászorulóknak, hiszen a legtöbben úgyis a szokásos dolgokat viszik majd: liszt, cukor, tészta, hasonlók. 

Eszembe jutott, egy időben mennyire nem szerettem az élelmiszer gyűjtést. Nem emlékeztem, hogy miért, csak valami rossz érzés fogott el, ha jöttek az áruházban, hogy vásároljak a rászorulóknak is. Mindig megtettem, de volt valami, ami miatt nem szívesen. Jobban szerettem ismerősökhöz elvinni, akikről tudtam, kinek adják majd oda. Bántott, hogy ilyen bizalmatlan vagyok, még ezen a téren is, de olyan erős volt ez az ...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 16.

Hello baby, welcome back!

írta: Falusi Élet
Hello baby, welcome back!

Valahogy így is üdvözölhetnénk azt a fain gyomorgörcsöt, ami belénk áll újra, amikor valaki az iskola környékéről hív. Az ugyanis csak egyet jelenthet már megint: vigyed haza, és tartsd is otthon egész héten, mert Julika covidos, vagy várjál, nehogy letedd, ja Petike is, akkor, várjá' kedd, ja, bocsi jövő hét csütörtökig.
(Ma kedd van.)
Na, nem mintha a közutálatnak örvendő betegek, és még nagyobb közutálatot maguknak tudható szüleik helyében szívesen lennék. Hiszen, sokan már tavaly látták, hogy annak a kölöknek a szeme se áll jól, az olyan igazi covid mágnes. Lerí róla, hogy direkt megy a covid elé. Provokálja! Sőt! Keni magára az összes gyerek taknyát!
A szülő?
Há' láttad azt te már?
Az jó dolgában már azt se tudja, ...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 10.

Találkozás

írta: Falusi Élet
Találkozás

– De jó lesz újra látni a lányokat – mosolygott a feleségére Feri –, el sem hiszem, hogy annyi év után együtt vacsorázunk. Emlékszem, mennyit nevettek...Főleg Dia! Na, ha ő rákezdett, azt a város másik végében is hallották.
Izgatottságában leejtett egy szelet húst.
– A híres Dia... – húzta el a száját asszony. – Biztos, hogy az egész estét velük akarod tölteni? Úgy értem…
– Tudom, hogy érted – szakította félbe ingerülten a feleségét. – Ezeket a lányokat hat évig edzettem, húsz évvel ezelőtt.
– Tisztában vagyok vele.
– Remek, akkor kérlek, fogadd el, hogy leülök közéjük a vacsora idejére. Utána magukra hagyom őket.
*

Dia érkezett elsőként a kis étterembe, amit egykori kosáredzőjük üzemeltetett. A ...

Tovább Szólj hozzá

Nőnek lenni

2021. okt 19.

Cuki mamik vállalkozósdiban

írta: Falusi Élet
Cuki mamik vállalkozósdiban

Kedves Cuki mamik!

Szuper dolog, hogy mertetek nagyot álmodni! Minden elismerésem, hogy nekivágtatok, és meg is valósítottátok azt! Legyetek nagyon büszkék magatokra, hogy ti amellett váltatok vállalkozóvá, hogy közben ellátjátok a babót, szaladtok manócska után, esetleg mindezt úgy, hogy a kis pocaklakó is a szívetek alatt van. Nehogy megsértődjetek, nem csúfolódok, csak kicsúszott.

Szóval csak az tudja, milyen ez az élet, aki benne van. Aki ugyanúgy megtanulta, hogy nincs este, nincs hétvége, legalábbis az első 5-7 évben ugye... Ti tudjátok csak igazán, mi az a stressz. Milyen az, amikor beüt a krach, pont akkor, amikor a gyerek lázas, megy a hasa, és lehányja a kosztümötöket tárgyalás előtt. Apuka ilyenkor nem ér rá, vagy mert ő ...

Tovább Szólj hozzá

2021. okt 17.

Csak tessék, csak tessék!

írta: Falusi Élet
Csak tessék, csak tessék!

Pénteki szürreál

Vidáman hívtam fel a vitorlás webáruházat, hogy elcsacsogjak az ügyfélszolgálattal a kinézett vízhatlan táskáról, illetve a 12 V-os kávéfőzőről. Néhány csengés után bele is szólt a kicsit kelletlen hang.

–  Halló.
– Üdv! XY vagyok, lehetne pár kérdésem?
– Igen.
– A táskákkal kapcsolatban szeretnék pár dolgot tisztázni.
– Táskákkal?
(Miután ő nem mutatkozott be, és azt sem mondta, hogy "Ilyen-olyan webáruház, Józsika vagyok!", kicsit elbizonytalanodtam.)
– Nem az "Ilyen-olyan webáruházat" hívtam?
– De. 
(A hangszín végig ugyanaz.)
– Árulnak táskákat is, ugye?
– Igen.
– Nos, azokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
– Igen?
(Ez nem kérdés volt, hanem inkább olyan megadó: jó, legyen, mondjad, ha már mindenképpen ...

Tovább Szólj hozzá

2021. sze 23.

A negyven az új negyven

írta: Falusi Élet
A negyven az új negyven

Vasárnap betöltöttem én is.

Bevallom, vártam. Valahogy úgy éreztem, ez olyan különleges dolog. A negyvenes nők olyan klasszak.

"Te, az a nő már elmúlt negyven, és milyen jól néz ki!" Egy harmincasra nem mondunk ilyet. A harmincasoktól elvárjuk, hogy jól nézzenek ki. Szerintem a nők is és a férfiak is a negyedik iksz körül teljesednek ki. Az Ádámok még erejük teljében vannak, kezdenek egyre sármosabbak lenni, az Évák pedig végre túl vannak azon, hogy csak a gyerekükről beszéljenek. T/1-ben. Legalábbis illene...

Számomra amúgy is különleges ez az időszak. Pár hónapja végre kiderült, miért születtem erre a bolygóra, mi az én igazi küldetésem. Azóta gőzerővel dolgozom rajta, és annyit haladtam előre öt hónap alatt, mint ...

Tovább Szólj hozzá

2021. aug 14.

Apukák a "srandon"

írta: Falusi Élet
Apukák a "srandon"

A nyaraló apukák élete nem csak játék és mese, főleg, ha a Balcsin nyaral a család, és minden álló nap menni köll a "srandra" is.

Mert, ha ott nyaralunk, akkor nincs kifogás. Minden nap pancsi és a vele járó horror.

Eleve úgy indul a történet, hogy anyu két órán keresztül pakol össze, ami pont elég idő arra, hogy Józsika és Misike, a két óvodás korú rosszcsont teljesen kikészüljön a várakozástól. Felváltva megy az eszetlenkedés meg hiszti. Apu úgy csinál, mintha az apartman tévéjét szerelné, hogy ne csak az a három rohadt mesecsatorna jöjjön be rajta, hanem valami számára is élvezhető. A haver mondta, hogy a hátulján kell valamit megbabrálni, és már jön is anyunak a sorozatos, neki meg az ingyenpornó csati befelé.

Anyu ...

Tovább Szólj hozzá

2021. júl 17.

A magyar ember és a sorban állás

írta: Falusi Élet
A magyar ember és a sorban állás

Tegnap teljesen véletlenül egy brit tudósok által szervezett kutatásban vettem részt. A magyar sorban álló embert figyelhettem meg természetesen közegében, aktív időszakában.

Gyanútlanul érkeztem meg a posta épületéhez reggel, nyolc óra előtt három perccel. Utánam hatvan másodperccel érkezett meg az első önkéntes. Ahogy a fiatal postáslány kinyitotta az ajtót, én léphettem be elsőnek, ami így visszagondolva, kész csoda. Mondjuk annak fényében is, hogy udvariasan megfogtam az idősebb úrnak az ajtót, hogy be tudjon fáradni, amire ő úgy reagált, hogy sehogy.

Két levelet adtam fel, és két csomagot szerettem volna elhozni. Az első levél egy sima elsőbbségi. A második viszont ajánlott elsőbbségi küldemény merészelt lenni úgy, ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása